Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Foto: Stefan Järvetun ( 100 gitarrer, skolparken i Enköping 2012 )

Välkomna till min egna sida som jag utan kunskaper lyckats knåpa ihop själv. Skriver ni här får jag det i min mail och jag lovar att svara så fort jag bara kan.

Jag har medverkat i musikbranschen över 50 år. Min första orkester bildade jag vid 12 års ålder "Örjans" och vid femton års ålder bildar jag The Maniacs tillsammans med Tommy Körberg.

Efter det följer Los Comancheros. Bloom med Totte Wallin. Martin Sarws orkester & Lena Conradson. Frukt & Flingor med Ola Håkansson. Uffe Neidemar. Humlor & Bin med Peter Forbes.

Moonlighters. Zandra med Liza Öhman. Doug Sahm & Augie Meyers. Lone Star Band där vi var kompband till Carola, Elisabeth Andreassen, Alf Robertsson, Kicki Danielsson. Joe Sun, Red Jenkins, Anne Kihlström, Carina Wessman och många fler.....

Under 60-70-80 talet medverkade jag i många TV program både som artist och kompmusiker och nedan följer ett litet axplock av listlåtar jag medverkat på.

1967 fick Maniacs sin första Tio i Topp hit "Please Please Please"

1974 fick Humlor & Bin sin första tio i topp hit " Black is black"

1975 fick Zandra sin första svensktoppshit " Sången lär ha vingar"

1977 fick Moonlighters två låtar på svensktoppen. 1985 samt Dansa Dansa.

1980 får Carina Wessman & Örjan Englund in "Samma slags visa" på svensktoppen.

1983 spelar jag in Kärringar ska veta hut som blir en försäljnings-succe. Den bojkottas av SR och spelas inte och efter det undrar jag om inte SR och SVT har bojkottat allt jag gör och har gjort.

OBS att allt skivmaterial jag givit ut finns på Spotify m.m

Sök Örjan Englund så hamnar ni rätt. www.spotify.com

Kärringar ska veta hut har närmare 100 000 Spotifyspins sedan hösten 2014.

I början på 2015 bildar vi gruppen L.E.W! Peter Lundblad-Örjan Englund-Göran Wiklund. Vi gör ett antal slutsålda konserter och hade börjat planera för albuminspelning. Den 22 December somnar Peter Lundblad in efter en längre tids sjukdom och saknaden är naturligtvis enorm.

Monica Ramos

God fortsättning 2016

Örjan Englund